Knallend begin 44 jaar Spanvöggel

O.C.V. de Spanvöggel

O.C.V. De Spanvöggel staat aan het begin van een wel zeer bijzonder seizoen. Dit seizoen bestaat de Spanvöggel namelijk 44 jaar en zoals dat in carnavalskringen gebruikelijk is wordt alles wat deelbaar is door 11 uitbundig gevierd! De Spanvöggel heeft ervoor gekozen om niet meer feesten te organiseren in de al overbezette carnavalsagenda maar de al, voor meren deel, 44 jaar bestaande onderdelen uitbundiger te vieren! De vereniging wil dit dan ook doen met alle wijkbewoners uit de "Marke Berghoez'n" en alle inwoners van de Boeskoolstad. De aftrap van het seizoen zal op de 11e van de 11e van het carnavaleske jaar (20)11 plaatsvinden. Te beginnen bij het aftreden van Markies Bert en Rentmeester Jeroen. Op 5 november j.l. heeft de Feestcommissie al een voorschot genomen op het Jubileumjaar en is de residentie, Kothman, al voorzien van ’n Jubileumboog! Deze aloude twentse traditie mag natuurlijk in een jubileumjaar niet ontbreken aldus de voorzitter van de Feestcommissie! Alle bezoekers zullen dan ook binnenkomen door deze grote boog, vol met rode en gouden roosjes, waarna hen een glas champagne zal worden aangeboden. Na het voorstellen van de "Jubileum" Raad van 11 en het huldigen van de jubilarissen, waaronder mensen van het allereerste uur, nemen de leden van de feestcommissie het heft in handen. Eerst zal op een spectaculaire wijze afscheid worden genomen van het 43e span, wanneer deze heren zijn bedankt en vertrokken zal de aankondiging van het 44e jubileumspan beginnen. Dit belooft zeer spectaculair te worden! De leden van de feestcommissie hebben namelijk in 44 dagen een reis om de wereld gemaakt, op zoek naar de nieuwe Markies en om te kijken hoe men elders in de wereld carnaval viert. Dit is een zeer verrassende reis geworden, landen als Spanje, Roemenië en niet te vergeten Brazilië zijn aangedaan! In elk land is een impressie gemaakt, vastgelegd op film, waarop de zoektocht naar de nieuwe Markies van de Jubilerende vereniging O.C.V. De Spanvöggel te zien zal zijn. Dat dit niet zonder slag of stoot is gegaan laat zich raden en de kolderieke situaties omtrent de zoektocht zullen te zien zijn op een REUSACHTIG scherm bij Zalencentrum Kothman! Uit enkele landen hebben ze een 'Special Act' meegenomen, die één voor één de zaal op zijn grondvesten zal doen trillen. Live zal te volgen zijn hoe de leden van de Feestcommissie hun zoektocht succesvol zullen afronden in Nederland en wel in "ons stedke van plezeer"! Om precies, hoe is het mogelijk, 23.11 zal de nieuwe Markies zich bekendmaken aan al het Spanvöggelvolk en iedereen die het weten wil!

Na de bekendmaking van het jubileumspan gaat het feest, onder aanvoering van een bekende artiest, nog tot in de late uurtjes door.

Het gehele spektakel zal plaatsvinden bij Zalencentrum Kothman die, op deze bijzondere avond, zijn deuren om 20.00 zal openen en natuurlijk is de entree gratis. Wij garanderen u, op deze unieke datum, een avond om nooit te vergeten!
Voor de mensen die het nieuwe Jubileumspan willen feliciteren is er goed nieuws!
Op zaterdag 12 november om 16.30 uur houdt het nieuwe span hun receptie bij Zalencentrum Kothman. Dit tijdstip stelt iedereen, die dat wil, in de gelegenheid de Goedheiligman in te halen in onze prachtige Boeskoolstad! Voor verdere data m.b.t. ons jubileumseizoen kunt u terecht op onze site: www.spanvoggel.nl Wij wensen iedereen alvast een fantastisch carnavalsseizoen toe!