Jubileumgala's O.C.V. de Spanvöggel groot succes

O.C.V. de Spanvöggel

Vrijdagavond 27 januari werd het "Grote Carnavalsweekend" van de Spanvöggel afgetrapt met een, als vanouds, traditionele gala avond. Ook zaterdag 28 januari was de zaal wederom tot de nok toe gevuld. Beide gala avonden waren met een grote knipoog naar het jubileum, het 44 jarig bestaan van de vereniging, gemaakt! Natuurlijk waren er en aantal grote namen uit de regio zoals Bets Pikstrik en de onnavolgbare Jan, Kardinaal Schöttel'nkamp, Riesewijk, Bas de Stofjas en niet te vergeten Antonie "dat kan toch nie!", Rob oude Luttikhuis. Stuk voor stuk rasartiesten die de mensen van de stoel deden rollen van het lachen. Maar de Spanvöggel staan met name bekend om de artiesten van eigen kweek. De artiesten waarvoor de mensen naar zalencentrum Kothman komen.

De Burka wichter lieten, ondanks het burka verbod, zien dat zelfs als je veel verbergt toch veel kunt laten zien met hun Burka 'Bling Bling' act. SPD de Keet liet het publiek, met hun superact, weer geloven in kabouters. Artiesten oet de Marke die op kaboutergrootte de vreemdste capriolen uithaalden. Bart Evelo en Cindy Schipper vermaakten het publiek met de in de puntjes uitgevoerde goochelact waarbij Cindy (als Paula) wel 1,5 meter uit elkaar werd getrokken en haar hoofd 360 graden werd gedraaid. Marcha Aarnink vertolkte samen met Anita en John Faneker de drei Tenoren, gouden kelen en als een bloem openend op het podium vermaakten ze het publiek. De vette knipoog naar de nostalgie waren een aantal artiesten die al eens eerder op het podium hadden gestaan. De onnavolgbare Remie en Remia maar ook het 'Trompeten Trio' Mark Kip, Mark Christenhusz en Pascal Ankone stonden 11 jaar geleden ook op het podium, geweldig acts die tijdloos zijn. Voor de zang en de dans stonden garant Luuk en Gerwin met hun meezingmedley, ook geen onbekenden, en de dames van dansschool Rouwhorst. De grootste verrassing van de avond was voor menigeen Bernard oet Ol'nzel (Pastor Reerink de beschermheer van de Spanvöggel) die tra lal la lal laa het scheppingsverhaal ten gehore bracht. Traditioneel werd na het dankwoord van het jubilerende hoogheidsspan Markies Ruud en rentmeester Huub de avond afgesloten door Bennie en Paul Reinink met het Spanvoggellied: "Bie de Spanvöggel viert ze Carnaval". Groot was zaterdagavond de verassing voor Markies Ruud en Rentmeester Huub dat hun grote vriendengroep een heus jubileumlied hadden opgenomen op CD en dit ten gehore hebben gebracht. De Afterparty werd, vanwege het jubileum, verzorgt door de Texelse zanger Kevin die met een keur aan Nederlandstalige muziek de gasten tot diep in de nacht wist te vermaken. Dit is een Spanvöggelgala zoals een gala hoort te zijn, met, door en voor elkaar blikte de regisseur Nick Slot zeer tevreden terug.
De blik op de toekomst en een knipoog naar 44 jaar verleden. Van 44 jaar gala's zijn 265 foto's verzameld die u terug vindt op een DVD. Te bestellen via de Spanvöggelsite: www.spanvoggel.nl
Een gala waar de jubilerende vereniging met trots op terugkijkt!