Carnaval in Oldenzaal
't Startpunt veur carnavalsvierders in de Boeskoolstad!

De Twentse Carnavalsoptocht:

De Grote Twentse Carnavalsoptocht start op zondagmiddag 12:30 uur vanaf de hoek Beatrixstraat-Wilhelminastraat. Zie hieronder de route (klik op de route voor een vergroting in een nieuw venster):
route carnavalsoptocht in Oldenzaal

De Kinderoptocht:

Op Rosenmontag trekt vanaf 14:00 uur de Kinderoptocht door de straten van Oldenzaal via de volgende route: Grootestraat, Groote Markt, Marktstraat, Wilhelminastraat, Beatrixstraat, Prins Hendrikstraat, Steenstraat, Grootestraat. Loop mee en krijg na afloop een medaille! Vanaf 13:15 is er al een programma op de Groote Markt -het Kuuk'nfestival- en RTV Oost is aanwezig voor een live-uitzending.

Kinderoptocht

Feesten na de optocht:

Dweilpassen die toegang geven tot verschillende horecagelegenheden in de binnenstad zijn allemaal (5.000 stuks) uitverkocht. Niet getreurd: op de Groote Markt staat een feesttent die vrij toegankelijk is, net als dat er vrij toegang is bij andere cafés:

De dweilpas geeft op zondag 2 maart vanaf 12:30 toegang tot Grand Café Markant, Hotel restaurant Ter Stege Oldenzaal, Markt 19, Café de Koning en La Vida Loca. Vanaf 20:00 uur kun je met de dweilpas ook bij Dans- en Partycentrum Rouwhorst naar binnen. De tent op de Groote Markt is vrij toegankelijk zonder dweilpas, net als de horecagelegenheden de Bestemming, het Landhuis, 't Hypotheekje, Bar Cubana, Bar de Kelder, Café Jantje, De Bisschop, Kothman, Café Smudde, Anno Nu en Café Riek.

Neem voor een compleet overzicht van de feesten in het carnavalsweekend een kijkje in de Agenda!

Foto's:

Heb je foto's van jouw versierde straat of maak je foto's tijdens de optocht? Stuur ze door naar info@carnavalinoldenzaal.nl, dan plaatsen wij ze op deze website & op onze facebook-pagina! Alvast bedankt!

Straatversiering Oldenzaal

Carnaval in Oldenzaal

Carnaval in Oldenzaal is al 60 jaar een begrip in Twente en ver daarbuiten. Elk jaar trekt de Grote Twentse Carnavalsoptocht ruim 100.000 bezoekers naar de Boeskoolstad en ook op de andere carnavalsdagen doet 't Stedke van Plezeer haar naam eer aan. In 1954 werden de Kadolstermennekes opgericht en dat jaar werd ook voor het eerst een optocht gehouden door de Oldenzaalse binnenstad. Heden ten dage telt Oldenzaal 8 carnavalsverenigingen, 2 optochtverenigingen en nog vele kleinere verenigingen en vriendengroepen die op carnavalszondag deelnemen aan de optocht. Maar het carnaval in Oldenzaal is veel meer dan alleen deze grote optocht! Al maanden vantevoren wordt er gebouwd aan de praalwagens, vanaf oktober worden door alle verenigingen vele feesten en evenementen georganiseerd en op Rosenmontag trekt jaarlijks een bonte stoet van duizenden kinderen en ouders in de kinderoptocht door de Oldenzaalse straten.

Op deze website kun je terecht voor al het carnavalsnieuws, is de agenda gevuld met alle feesten is er informatie over alle Oldenzaalse verenigingen en kapellen. Nieuw op de website zijn de foto's en het onderdeel historie, deze zullen in de toekomst verder uit worden gebouwd. Heb je nieuws, aanmerkingen of wil je de informatie over jouw vereniging of kapel graag aangepast zien? Stuur dan even een e-mail naar info@carnavalinoldenzaal.nlDe laatste 5 nieuwsberichten:
Klik hier voor meer nieuws

Jan Steenstraat Oldenzaal